Produkty bez glutenu

O produktach

W większości przypadków gluten jest trawiony bez problemów. Mimo to, u osób z alergią na gluten lub u chorych na celiakię spożycie tego białka może być powodem wystąpienia co najmniej nieprzyjemnych objawów. To właśnie takie osoby powinny unikać glutenu lub całkowicie wyeliminować go ze swojej diety. Nie powinno się więc spożywać potraw, które zawierają:

  • pszenicę,
  • żyto
  • pszenżyto,
  • jęczmień.

Tworzymy produkty bez kompromisów pod kątem jakości i smaku.

Produkty bez glutenu

Nasze produkty pozbawione są jakiejkolwiek obecności tych zbóż. Jednakże nie wszystkie zboża są szkodliwe dla osób z celiakią lub nietolerancją – na diecie bezglutenowej mogą oni spożywać np. siemię lniane, grykę czy amarantus.

Pomimo tego, że produkty bez glutenu często uznane są za zdrowe, to tylko pod warunkiem, że nie są to artykuły wysokoprzetworzone. Nasze propozycje wyróżniają się prostym, naturalnym składem, bez użycia niepotrzebnych substancji konserwujących czy sztucznych zagęszczaczy.